TKI-kärjet palkinnot SeAMKiin ja Karelia AMKiin

Ammattikorkeakoulut valitsivat parhaimmat työelämän kehittämishankkeet valtakunnallisessa TKI-kärjet kilpailussa. Parhaimmaksi valittiin Karelia ammattikorkeakoulun Marsin asuttamista selvittävä NASA Epic Challange Joensuu -hanke kansainvälisessä sarjassa sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun työelämän digitalisointiprojekteja kehittävä SeAMK Digital Factory kansallisessa luokassa.

Vuosittain järjestettävän  kilpailun teemana oli tänä vuonna ”TKI digitaalisuutta edistämässä”. Ammattikorkeakoulut saivat ehdottaa yhtä ehdokasta kuhunkin sarjoista. Kilpailuun tuli kaikkiaan 22 ehdokasta, joista raati valitsi ehdokkaat yleisöäänestystä varten. Yleisöääniä annettiin kaikkiaan 1568 ja äänestäneitä oli 784 henkeä. TKI-kärjen voittaneet hankkeet saivat äänistä leijonanosan.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) on yksi ammattikorkeakoulujen perustehtävistä.

SeAMK Digital Factory voitti kansallisen luokan

SeAMK Digital Factory
SeAMK Digital Facotory voitti kansallisen sarjan

SeAMK Digital Factory palkittiin kansallisen Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen -sarjan voittajana. Hanketta äänestettiin 481 kertaa. SeAMK Digital Factgory on laajuudessaan ja Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ympäristö, jota ei ole aikaisemmin toteutettu. Ammattikorkeakoulun henkilökunta, opiskelijat ja yritykset toteuttavat siinä yhteisiä digitalisaatioprojekteja ja opinnäytetöitä.

Sarjan muut finalistit tulivat Savonia-ammattikorkeakoulusta, Hämeen ammattikorkeakoulusta sekä Centria-ammattikorkeakoulusta ja ne palkittiin kunniakirjoilla.

Karelia Ammattikorkeakoulun NASA-hankkeelle voitto kv-sarjassa

Nasa Epic Challenge
Karelia ammattikorkeakoulun edustaja (kesk) kiittää palkinnosta.

Karelia Ammattikorkeakoulun NASA Epic Challange Joensuu -hankkeessa opiskelijat ovat osana opintojaan kehittäneet alueen omien ja NASA:n asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja Marsin asuttamisen haasteisiin hyödyntäen Collaboratory-digiympäristöä ja oppien NASA:n innovaatiomenetelmiä. Hanke on loistava osoitus siitä, miten kansainvälistä huippututkimusta voidaan hyödyntää kansallisella tasolla.

Karelian ehdotus keräsi kaikkiaan 342 nettiääntä.

Sarjan kunniakirjat myönnnettiin Haaga-Helian E-DECO -hankkeelle sekä Turun ammattikorkeakoulun Gamified Solutions in Health -hankkeelle.

Tutustu kaikkin kilpailutöihin osoitteessa:

TKI-digitaalisuutta edistämässä: Äänestä parasta AMK-Kärjet kilpailutyötä!